Flere resulteter finnes under oppskriften
3 1/4 dl vann
1 ts knust anisfrø
400 g honning (ca 2 1/2 dl)
200 g sukker
1 ss dobbelt kullsurt natron
1/4 ts grovt salt
1 ts malt kanel
1/2 ts revet muskatt
1/2 dl hakket sukat
1/2 dl hakket pomeranskall
675 g hvetemel
(1 stort brød)
Ha vann og anisfrø i en gryte og la det koke opp. Kok under lokk på svak varme i 3-4 minutter.
Ha honning og sukker i en bolle. Hell det kokende anisvannet over og rør til honning og sukker er oppløst.
Bland natron, salt, kanel, revet muskatt, sukat og pomeranskall i melet. Tøm det søtete anisvannet i melblandingen og rør til det er jevnt.
Hell røren i en brødform på ca 2 liter.
Sett formen midt i kald ovn. Sett ovnen på 175 C og stek brødet i 1 time. Prøv om det er ferdig ved å stikke i det med en strikkepinne. Er pinnen tørr når du trekker den ut er brødet ferdig. Slå av varmen og la brødet stå i ytterligere 20 minutter.
Del brødet i fire og pakk det i folie. Skjær brødet i skiver etter et døgn.