Flere resulteter finnes under oppskriften
1,5 kg hvetemel
3 dl melk
50 g smør
25 g smult
25 g gjær
1 ts brunt sukker
6 dl lunkent vann (37 C)
2 ss sesamfrø
2 ss solsikkefrø, ristet kjerne
1 1/2 ts salt
2 egg
50 g parmesanost, revet
1 ss spisskarvefrø
1 ss valnøtter, hakket
1 ss sort pepper, grovmalt
2 vinruteblader, hakket
Bland smør og smult i glohet melk. Avkjøles til 37 C. Rør gjæren ut i sukker og lunkent vann. Sett den på et lunt sted et par min. Bland sammen mel, sesamfrø, solsikkekjerner og salt. Rør i gjærblandingen. Tilsett ca 6 dl lunkent vann. Arbeid deigen godt. Dekk over og la den stå lunt til heving 45 min. Kna deigen godt igjen og del den i tre. Lag 3 flate brød. Legg dem på smurt stekeplate og etterhev 30 min. Bland sammen egg, ost, spisskarve, valnøtter, pepper og vinrute. Smør denne tykke "kremen" på brødene. Stek dem i varm ovn, 220 C i 15 min. Reduser varmen til 180 C og stek brødene videre til de er faste og gyldne og høres hule ut når man slår på dem under.