Flere resulteter finnes under oppskriften
1 liter skummet melk
50 g gjær
1 ½ ts salt
3 ss sirup
2 ss olje
8 dl havregryn
8 dl sammalt hvete, fin
1 liter hvetemel
(2 brød)
Smuldre gjæren i bakebollen. Tilsett litt lunken væske og rør til gjæren er oppløst. Hell på resten av væsken, saltet, sirupen og oljen, grynene, den sammalte hveten og det meste av hvetemelet. Elt deigen meget godt. Den skal bli fast og smidig. Dekk den til og la den heve til dobbel størrelse, ca 40 minutter.
Elt deigen på bordet, tilsett eventuelt mer hvetemel. Del deigen i to og form brød. Legg brødene i smurte former, la dem etterheve til dobbel størrelse i ca 30 minutter. Stek brødene ved 220 C i 45-50 minutter på midterste rille.
Dusj dem med vann noen minutter før de er ferdigstekte.