Flere resulteter finnes under oppskriften
2 1/2 dl lunkent vann
1 pose tørrgjær
1 ts sukker
5 dl fint sammalt mel
2 1/2 dl hvetemel
2 ts malt kanel
1 1/4 dl rosiner
30 g smør, smeltet
1 ss sirup
1 ss maltekstrakt
1 ss varm melk
1/2 ts maltekstrakt, ekstra
(1 brød)
Pensle en brødform med olje, og kle bunnen med bakepapir.
Bland vann, gjær og sukker i en liten bolle. Dekk den med plast og sett den lunt i 10 min eller til blandingen skummer.
Sikt mel og kanel i en stor bolle. Tilsett rosinene og bland godt. Lag en fordypning i melet. Tilsett smeltet smør, sirup, maltekstrakt og gjæroppløsningen.
Bruk en bredbladet kniv til å blande sammen en bløt deig. Ha den ut på lett melet bord og kna den i 10 min, eller til den er jevn. Form en deigball og legg den i en lett oljet bolle. Dekk den med plast og sett den lunt i 1 time eller til deigen har hevet seg godt. Slå den ned og kna den i 3 min eller til den er smidig.
Kjevle deigen ut til et 20 x 20 cm stort kvadrat. Rull den sammen og legg den i formen med skjøten ned. Dekk formen med plast og sett den lunt i 40 min til brødet har etterhevet seg godt.
Forvarm ovnen til 180 C. Pensle brødet med en blanding av melk og ekstra malt. Stek det i 40 min eller til det er gjennomstekt. La det stå i formen i 3 min før det legges ut på rist til avkjøling.