Flere resulteter finnes under oppskriften
25 g gjær
1 ts honning
2 dl lunkent vann
1 1/2 dl lunken melk
550 g hvetemel
100 g polentamel
1/2 ts salt
1 ss olivenolje
1/4 rødløk, finhakket
1/4 rød paprika, finhakket
2 røde chili finhakket
2 ss hakket koriander
100 g reven ost som jarlsberg eller chedder
Rør ut gjær og honning i vann og melk. Arbeid inn hvetemel, poleantamel og salt. Elt deigen godt. Dekk den til med plast og la den heve i ca 50 minutter på et lunt sted. Varm oljen i en gryte og fres løk, paprika, chili og koriander til løken er myk. Sett gryten til side og la blandingen avkjøles.
Arbeid inn de stekte grønnsakene og revet ost i deigen. Elt det hele godt sammen. Dytt deigen ned i en smurt brødform. Etterhev brødet i ca 30 minutter. Stek det ved 180 C i 45-55 minutter. Prøv om brødet er stekt ved å hvelve det ut av formen og banke på underskorpen. Høres det en hul lyd å er brødet ferdig. Hvis ikke, må det stekes litt til. Hvelv brødet ut av formen på en rist og la det avkjøles.