Flere resulteter finnes under oppskriften
100 g gjær
1 l melk/vann
3-4 ss olje
2 ts salt
1 liter fint rugmel
1 dl helkorn
1 dl hvetekli
12 dl hvetemel
1 dl solsikkefrø
yoghurt naturell
solsikkefrø
(4 stk.)
Smuldre gjæren i en bakebolle. Varm opp væsken til fingervarme. Tilsett oljen. Hell deigvæsken over gjæren i bollen og rør om til alt er oppløst. Hell på salt, kli, solsikkefrø og knuste helkorn. Tilsett rugmelet litt etter litt. Ha i hvetemel, men spar noe til utbakingen. Arbeid deigen smidig og sett den til heving i ca 40 minutter på et lunt sted.
Ha deigen på melet bakebord og bland inn resten av melet. Kna emnet godt igjennom og del i fire like deler. Rull disse ut til runde, jevne brød og la dem få en god etterhev.
Pensle og strø på frø. Sett dem tett i tett på smurt bakeplate. Den settes inn på nederste rille ved 200 C varme. Steketiden er rundt 40 minutter.