Flere resulteter finnes under oppskriften
50 g gjær
100 g smør eller margarin
3 dl melk
1/2 g støtt safran
1/2 ts salt
1 ts kardemomme
1 dl sukker
1 egg
1 dl rosiner
10 dl hvetemel
smør eller margarin til stekeplaten
vispet egg til pensling
hakkede mandler og perlesukker til pynt
(3 brød)
Smuldre gjæren i bakebollen. Smelt smøret i en kasserolle, hell melken i og varm opp til fingervarmt.
Løs gjæren opp i litt av deigvæsken. Tilsett resten av deigvæsken med safranen iblandet, sukker, salt, sammenvispet egg, rosiner og kardemomme.
Bland det meste av melet i, arbeid deigen glatt og smidig. La den heve til dobbelt størrelse, ca 40 minutter.
Arbeid deigen på melet bakebord. Del den i tre og form runde brød.
Legg brødene på smurt plate og la dem etterheve ca 30 minutter.
Pensle med egg og pynt med mandler og perlesukker. Stek ved 200 C i ca 20 minutter.