Flere resulteter finnes under oppskriften
1 pose tørrgjær
2 ss lunkent vann
1 1/4 dl melk
60 g smør
1/2 ts salt
2/3 dl sukker
1 ts revet appelsinskall
6 1/4 - 7 1/2 dl hvetemel
1 ts malt anis
1 egg, lett pisket
Pensling og pynt:
1 egg, lett pisket
1 ss melk
1 ss sesamfrø
1 ss hakkede, strimlede mandler
1 ss sukker
pensle en bakeplate med olje eller smeltet smør. Løs opp gjæren i lunkent vann og la den stå i 5 min eller til den skummer. Bland melk, smør, salt, sukker og appelsinskall i en liten kjele. Varm opp til smøret såvidt er smeltet og melken er varm. Sikt 6 1/4 dl av melet med anisen i en stor bolle. Lag en fordypning i melet, hell i gjæroppløsningen, melkeblandingen og egget. Arbeid alt raskt sammen i 1 min til en jevn deig.
Ha deigen ut på lett melet bord og kna den i 10 min mens du arbeider inn så mye av det resterende melet at deigen blir glatt og smidig. Legg den i en lett oljet bolle, og pensle deigoverflaten med olje eller smeltet smør. Dekk bollen og sett den lunt i 1 time eller til deigen har hevet godt.
Slå ned deigen og kna den i 1 min. Del den i tre like store, 35 cm lange pølser. Flett dem sammen og brett endene under. Legg den over på bakeplaten, pensle med en blanding av pisket egg og melk. Dryss med sesamfrø, mandler og sukker. Dekk fletten med plast og la den etterheve på et lunt sted i 40 min eller til den er godt hevet.
Forvarm ovnen til 180 C. Stek brødet i 30-40 min, eller til det er gjennomstekt. Det skal høres hult ut når du banker på det med knokene.