Flere resulteter finnes under oppskriften
7 1/2 dl melk
1 l sammalt hvete, grov
1 l hvetemel
2 dl hvetekli
75 g gjær
1/2 dl honning
1 ts salt
50 g smeltet smør eller margarin
1 ts anis
(1 stort brød)
Varm melken fingervarmt. Rør ut gjæren i litt av væsken og hell over resten. Tilsett honning, smør, kli, salt og anis. Ha i det grove melet, og det meste av hvetemelet knas inn. Sett til heving i ca 30 minutter.
Ha deigen på melet bakebord og kna godt igjennom. Tilsett evt. resten av melet. Ha deigen i en suffléform, 2 1/2-3 liter). La deigen heve til dobbel størrelse.
Stek brødet på nederste rille i 175-200 C. Steketiden er ca 1 1/2 time. La brødet få hvile noen minutter før det tas ut av formen og pensles med kaldt vann.
La det avkjøles på rist under linhåndkle.