Flere resulteter finnes under oppskriften
1 pose tørrgjær
2/3 dl lunkent vann
1 ts sukker
3 egg, romtemperert
2 dl lunken melk
3/4 dl honning
125 g smør, smeltet
1/2 ts salt
10 dl hvetemel
1 ss sukker, ekstra
1 ss melk, ekstra
(1 brød)
Pensle en dyp, rund 25 cm kakeform med olje eller smeltet smør, og kle bunnen med bakepapir.
Løs opp gjæren i lunkent vann og tilsett sukkeret. Dekk oppløsningen og la den stå på et lunt sted i 5 min, eller til den skummer. Ha egg, melk, honning, smør, salt, 5 dl av hvetemelet og gjærblandingen i en stor bolle. Pisk det hele sammen i 5 min. Rør inn mer hvetemel med treskje, nok til at det blir en tykk røre.
Dekk løselig med plast. La bollen stå på et lunt sted i 1-1 1/2 time, eller til røren har hevet seg. Rør den så ned.
Hell røren i formen, og jevn den utover med lett oljete hender. Dekk formen og la den stå til etterheving i 1 time, eller til røren har hevet seg opp til kanten av formen.
Forvarm ovnen til 180 C. Stek brødet i 35-40 minutter eller til prøvepinnen kommer tørr ut. Pensle med en blanding av sukker og melk, og sett brødet tilbake i ovnen i 5 minutter. Snu det ut på bakerist og la det stå i 20 minutter. Server brødet i skiver mens det det fremdeles er varmt.
Sally Lunn solgte kaker i den engelske byen Bath i det 18. århundret, og dette tebrødet ble svært berømt. Slik hun serverte det, ble det delt i tre like brede skiver på tvers. Delene ble ristet og smurt med smør, brødet satt sammen igjen og skåret i skiver eller stykker.