Flere resulteter finnes under oppskriften
50 g smør eller margarin
1/2 l lettmelk
50 g gjær
1 ts salt
1 ts støtt anis
1 ts støtt karve
1 dl rosiner
1 1/2 dl hvete helkorn eller hvetekim
5 dl sammalt hvete, grov
5 dl hvetemel
(2 brød)
Smelt smør, slå over melken og varm til den er lunken. Smuldre gjæren i en bakebolle og slå væsken over. Tilsett salt, krydder, rosiner og helkorn. Rør inn mel til deigen er smidig og slipper bakebollen. Bruk gjerne en husholdningsmaskin til å elte deigen sammen. Sett deigen til heving på et lunt sted ca 1 time.
Bak ut to brød og legg dem i godt smurte former som rommer 1 1/2 liter. Etterhev i ca 30 minutter.
Stek brødene ved 200 C i 30-45 minutter på nederste rille i ovnen. Avkjøl brødene på rist.