Flere resulteter finnes under oppskriften
50 g gjær
1/2 liter vann
1 ss salt
ca 700 g hvetemel (ca 1,2 l.)
TIL PENSLING
smeltet smør eller margarin
vann
eller eggeplomme
STEKING: 275 grader 10-15 min.
(4 stk.)
Smuldre gjæren i bakebollen og rør den ut i noen skjeer av vannet. Lunk resten av vannet. Hell det over gjæren. Bland i salt og omtrent halvparten av melet. Tilsett resten av melet litt om gangen. Elt deigen seig og smidig. Strø på litt mel, dekk med klede og la deigen heve ca. 40 minutter. Arbeid deigen sammen i bollen. Ta den på bakebordet og elt den smidig. Del deigen i fire. Trill til pølser og legg på smurte plater. Skjær 6 snitt med skarp kniv eller barberblad i hvert brød.
La brødene heve ca. 30 min.
Stek
Pensle brødene med vann eller eventuelt blandet med litt smeltet smør, eller med eggehvite når de tas ut av ovnen.