Flere resulteter finnes under oppskriften
50 g gjær
5 dl lunkent vann
3 ts salt
13 dl hvetemel evnt. finbakstmel
1 ss margarin/smør
4 ss revet ost
osteskiver
(2 loff)
Smuldre gjæren i en bolle. Hell litt lunkent vann og rør til gjæren er oppløst. Tilsett resten av vannet og salt. Bland inn det meste av melet og elt deigen sammen for hånd, ca 10 min. eller i en food processor, 4-5 min.
Legg et kjøkkenhåndkle over og la deigen heve på et trekkfritt sted en drøy halvtime. Kna den sammen på melet bakebord, gjerne med litt olje på hendene.
Trykk ut all luft av deigleivene og tilsett 4 ss revet ost i brødet. Del deigen i to like emner og form som et avlangt brød. La de heve ca. 30 minutter. Legg rikelig med osteskiver på brødet før steking ved 230 C nederst i ovnen (med damp) i ca 30 minutter. La dem avkjøle under klede.