Flere resulteter finnes under oppskriften
100 g smør
2 1/2 dl melk
2 1/2 dl vann
50 g gjær
80 g stenfrie svarte olivener
3 fedd hvitløk
2 ts tørket timian
4 ss tørket oregano
2 ss paprikapulver
900 g hvetemel (1 1/2 l)
(2 brød)
Smelt smør, ha i melk og vann, og varm til væsken er fingervarm. Løs opp gjæren i litt av væsken, ha i resten av væsken.
Tilsett hakkede olivener, presset hvitløk, krydder og mesteparten av hvetemelet.
Elt sammen til en glatt deig. Dekk bakebollen med plast, og la deigen heve ca 1 time.
Ta deigen ut på melet bakebord, og del i to emner. Form til avlange flettebrød. Dekk med bakeklede, og etterhev i ca 45 minutter. Steketemperatur 200 C i 30 minutter på nederste rille.
Brødet smakes best nystekt, men kan fryses og varmes i stekeovn før servering. Smaker nydelig til suppe, pasta og salater.