Flere resulteter finnes under oppskriften
1,5-2 kg hvetemel
1 ts salt
150 g smør
2 ss sukker
1 liter innkokt maltvørter
40 g gjær
2 dl rosiner
(3 brød)
Bland alt det tørre, men legg til side noe av hvetemelet til utbaking. Smuldre smøret i melet. Varm maltvørteret til fingervarmt og rør ut gjæren i litt av det. Bland all væske i det tørre, og rør sammen til en god og smidig deig. Elt inn rosiner til slutt.
Deigen skal være ganske løs, men må slippe. Del deigen i tre emner og stek i smurte former ved 200 C til brødene er gyllenbrune, ca 50 minutter.
Server maltbrødet med smør og brun geitost eller sirup.
Øl har fra gammelt av blitt brukt i matlaging, blant annet til ølost og maltbrød. Oppskriften på dette gode og saftige brødet er utviklet av Hognesaune Såinnhuslags Støtteforening.