Flere resulteter finnes under oppskriften
50 g smør eller margarin
1/2 l lettmelk
3/4 ss kinesisk soya
50 g gjær
1/2 dl mørk sirup
1 ts oregano
2 ss klippet gressløk
1 l rugmel
1/2 l hvetemel
( 2stk.)
Smelt smøret og lunk det med melken til fingervarmt. Tilsett soya. Smuldre gjæren i en bolle. Tilsett deigvæsken, sirup, gressløk og oregano. Arbeid inn rugmelet og en del av hvetemelet. La deigen heve i bollen ca. 15 minutter.
Ha deigen opp på melet bakebord. Kna inn resten av melet. Del deigen i to deler og form dem til jevne, avlange brød. Ha disse på smurt bakeplate og la brødene etterheve en god stund.
Stek brødene på nederste rille i ovnen ved 200-225 C i 30 minutter. Pensle brødene med vann etter steking. Pakk dem inn i linhåndklær og la dem avkjøles på rist.