Flere resulteter finnes under oppskriften
50 g gjær
3 ts salt
1 ts sukker
3 ss maltekstrakt
5 dl fingervarmt vann
30 g normalsaltet smør
16 dl hvetemel
0,5 dl varmt vann og 0,5 dl maltsektrakt til pensling
(4 brød)
Smelt smøret, bland det med fingervarmt vann. Bland de øvrige ingrediensene i vannet.
Tilsett melet litt etter litt og rør deigen i maskin med eltekrok.
Legg et klede over den ferdig eltede deigen, sett den lunt til heving i 40 min.
Del deigen i fire like store emner, form disse til kuler. La disse ligge på bordet tildekket med et klede til etterheving i 15-20 minutter.
Bak ut fire brød formet som baguetter, gi dem fem snitt hver på skrått over brødet.
Pensle brødene med en blanding av maltekstrakt og vann, rull dem så i litt hvetemel før de settes til heving på et lunt sted en times tid, til de har hevet seg omlag 50 prosent.
Sett brødene i ovn ved 280 C. Hiv kjapt en kopp vann i ovnen og lukk ovnsdøren. Vær forsiktig med dampen! Skru ned temperaturen til 230 C. Steketiden er 14-18 minutter.