Flere resulteter finnes under oppskriften
1,5 kg hvetemel
100 g friske krydderurter som persille, kjørvel, løpstikke, karve, timian, merian og gressløk, finhakket.
1 ts løpstikkefrø
1 løk, finhakket
1 ts salt
40 g gjær
1/2 ts brunt sukker
9 dl lunkent vann
25 g smør
(3 stk.)
Rør gjæren ut i sukker og litt lunkent vann. Sett den på et lunt sted noen min. Bland mel og salt, pass på at melet har romtemperatur. Tilsett gjærblandingen og resten av vannet. Elt deigen godt. Rør i løk, løpstikkefrø og krydderurter. Dryss litt mel på bakebordet og hell deigen ut. Kna deigen kraftig i 5 min., slik at krydder og krydderurter blir jevnt fordelt i deigen.
Del deigen i tre og fyll tre smurte brødformer. Dekk formene med et klede og sett til heving på et lunt sted 45 min. Stek loffene 15 min. på 220 C og reduser varmen til 180 C og stek videre i 30-45 min.
Hvelv loffene ut av formen. Sett dem inn i ovnen igjen noen få minutter så skorpen blir sprø.