Flere resulteter finnes under oppskriften
SURDEIG: 10 g gjær 2 dl vann 2 1/3 dl sammalt hvete DEIG: 1 dl lunkent vann ½ ss salt 250 g durumhvete mel 2 ½ dl hvetemel
Rør gjær, vann og sammalt mel sammen. Dekk skålen med aluminiumsfolie eller plastfolie og la blandingen stå i 24 timer. Tilsett det lunkne vannet, salt, durumhvete og mesteparten av hvetemelet. Elt deigen godt. Elt inn resten av melet så deigen blir blank og smidig. La deigen heve lunt og tildekket i ca 2 timer. Elt deigen lett, og trekk den ut i en stor trekant. Rull trekanten sammen så spissen vender ned. Brett endene inn under brødet. Etterhev brødet på ovnsplate i ca 1 time. Sett ovnen på 250 C. Pensle brødet med vann og stek det i ca 10 minutter. Senk så varmen til 200 C og stek brødet ferdig, i ca 15 minutter til.