Flere resulteter finnes under oppskriften
1 pose tørrgjær
2/3 dl lunkent vann
10-11 1/4 dl hvetemel
1 ts salt
2 1/2 dl gresskarmos
2/3-1 1/4 lunkent vann, ekstra
1 pisket egg
2 ts vann, ekstra
gresskarfrø til pynt
Smør en dyp 20 cm kakeform med olje eller smeltet smør, kle bunnen med bakepapir. Løs opp gjær i kokevannet fra gresskaret eller vann, dekk bollen med plast og sett den lunt i 5 min eller til det skummer.
Sikt 10 dl av hvetemelet og salt i en stor bakebolle. Tilsett gresskarmosen, gjæroppløsningen og 2/3 dl av ekstra (koke)vann. Bland godt med en teskje, og deretter med hendene. Deigen skal bli en grov, litt klissete ball. Tilsett mer væske hvis deigen er for tørr - det er avhengig av hvor fuktig gresskarmosen var.
Ha deigen ut på melet bord. Kna den i 10 min eller til den er glatt og smidig. Kna eventuelt inn resten av hvetemelet for at deigen skal bli smidig. Legg den i lett oljet bolle, og pensle deigoverflaten med olje. Dekk bollen med plast og sett den lunt i 1 time eller til deigen har hevet seg godt.
Slå deigen ned og kna den i 1 min. Hold til side litt deig, på størrelse med en liten tennisball. Form hovedporsjonen til en rund deig som legges i formen.
Den lille porsjonen kjevles ut og formes til en 35 cm lang snor. Knyt en løs knute; legg den over brøddeigen i formen og fest den med litt vann.
Dekk brødet med plast og la det etterheve på et lunt sted i 1 time, eller til det har hevet seg opp til kanten av formen.
Forvarm ovnen til 210 C. Pensle brødet med en blanding av pisket egg og ekstra vann. Dryss med gresskarfrø. Stek brødet i 20 min, og reduser deretter ovnstemperaturen til 180 C. Stek videre i 20 minutter, eller til brødet er gjennomstekt. Dekk det med folie de siste 10 min hvis det ser ut til å bli for brunt. Ta brødet ut av ovnen og legg det på rist til avkjøling. Gresskarbrød smaker deilig servert med bare smør til.