Flere resulteter finnes under oppskriften
10 g gjær
3/4 dl vann
2 egg
1/2 ts salt
1/2 ss sukker
350 g hvetemel (ca. 6 dl)
125 g smør eller margarin
TIL PENSLING
egg
STEKING: 250 grader 5-10 minutter
Smuldre gjæren i bollen. Lunk vannet til 20 grader og bland det med gjæren. Tilsett egg, salt og sukker. Bland i halvparten av melet. Elt deigen smidig.
Rør fettet mykt og elt det inn i deigen sammen med et par desiliter til av melet. Strø på litt mel og dekk deigen med folie. La deigen stå kaldt til heving natten over (ca. 12 timer).
Ta deigen på bakebordet. Elt den hurtig sammen. Den skal ikke arbeides mye.
Trill den ut til en pølse. Del den i 12 jevne emner og trill dem til glatte boller. Legg pekefingeren tvers over bollene og trykk godt ned.
Legg bollene i smurte muffins- eller papirformer.
Etterhev ca. 40 min.
Pensle med sammenvispet egg.
Stek.