Flere resulteter finnes under oppskriften
50 g smør eller margarin
5 dl vann eller melk
50 g gjær
1-2 ts salt
1,5 l hvetemel
Smelt smøret i en kjele og tilsett væske. La blandingen bli fingervarm. Smuldre så gjæren i bakebollen og løs den opp i litt av den lunkne deigvæsken. Tilsett resten av væsken og salt.
Arbeid inn så mye av melet at deigen blir blank og slipper deigbollen. Strø litt mel over og dekk bollen til med plast eller klede. Settes på et lunt sted og får heve til dobbel størrelse, ca 30 minutter.
Ha deigen på melet bakebord og kna den godt igjennom. Kna inn resten av melet. Form til to jevne loffer og legg disse i smurte brødformer, ca 1 1/2 l. La deigen få en god etterhev.
Loffene stekes på nederste rille i ovnen ved 200 C varme i ca 30 minutter. Pensle loffen med vann like før du skal ta den ut av ovnen. Avkjøles på rist.