Flere resulteter finnes under oppskriften
1 pose tørrgjær
2 1/2 dl lunkent vann
1 ts sukker
2 ss olivenolje
7 1/2 - 8 dl hvetemel
1 ss tørrmelk
1/2 ts salt
Pynt:
1 ss olivenolje
1-2 hvitløkfedd, presset
12 svarte oliven
friske rosmarinkvister
1 ts tørket oregano
1-2 ts grovt havsalt
Pensle en 28 x 18 cm kakeform med olje eller smeltet smør. Bland gjær, vann og sukker i en stor bolle og rør til gjæren er oppløst. Dekk bollen med plast og sett den på et lunt sted i 10 min eller til gjærblandingen skummer. Tilsett oljen.
Sikt 7 1/2 dl hvetemel, tørrmelk og salt ned i gjærblandingen. Rør alt godt sammen med en treskje. Tilsett mer av melet til du har en bløt deig, og legg den så ut på melet bord.
Kna deigen i 10 min eller til den er glatt og smidig. Legg den i en stor, lett oljet bolle. Pensle deigoverflaten med olje. Dekk bollen med plast og la den stå på et lunt sted i 1 time eller til deigen har hevet seg godt. Kjevle ut deigen så den passer til formen, og legg den over. Dekk med plast og la brødet etterheve på et lunt sted i 20 min. Bruk enden på treskjeen til å stikke 1 cm dype hull i regelmessig mønster i deigoverflaten. Dekk formen igjen med plast og la brødet heve i ytterligere 30 min eller til det er ferdig hevet.
Pynt: Pensle en blanding av olivenolje og hvitløk over overflaten. Fordel oliven og små rosmarinkvister, og dryss over med oregano og salt.
Forvarm ovnen til 180 C. Stek brødet i 20-25 min, eller til det er gyllent og sprøtt. Skjær det i store firkanter og server det varmt.