Flere resulteter finnes under oppskriften
2,5 dl melk
90 g smør, pluss til å smøre med
1,25 dl klar honning
1 egg
1 ss malt koriander
1 ½ ts malt kanel
1 ½ ts salt
1 klype malt nellik
600 g hvetemel
10 g tørrgjær
(1 brød på 1 kg)
Ha melk og 4 ss vann i en liten kjele og varm til det er lunkent. Samtidig smelter du smøret i en annen kjele.
Bland honning, egget, koriander, salt, kanel og nellik i en liten bolle.
Ha gjær og 600 g mel i en mikserbolle. Lag en fordypning i midten av melet og hell den varme melken i, det smeltede smøret og honningblandingen. La mikseren elte deigen til den danner en kule. Tilsett mer mel hvis deigen virker klissete. Fortsett å elte til deigen er glatt og smidig.
Ta deigen opp av bollen og sett den til side. Vask bollen og smør den med smør. Legg deigen tilbake i bollen og dekk den med plastfolie. La deigen stå varmt og trekkfritt til den har hevet til dobbel størrelse. Det tar ca 60 minutter.
Trykk deigen sammen med knyttneven og kna den i 1-2 minutter. Legg deigen i formen og press den godt ned i hjørnene. Dekk til som tidligere og la den stå til den er blitt dobbelt så stor og fyller formen. I mellomtiden varmer du ovnen til 150 C.
Stek brødet midt i ovnen i 50-60 minutter til skorpen er sprø og lys gyllenbrun og bunnen høres hul ut når du banker på den.
Ta brødet ut av formen og legg det til avkjøling på rist.
Dette brødet spises vanligvis med smør og honning. Legg merke til den lave steketemperaturen.