Flere resulteter finnes under oppskriften
1 1/2 kg beinfri viltstek
2-3 ss margarin
1 ts salt
litt pepper
4-5 dl vann
6-8 einerbær eller 1/4 ts rosmarin
3-4 skiver brunost
1 dl melk
3 ss hvetemel
2 dl fløte
Brun steken i margarin i en gryte på middels sterk varme. Dryss salt og pepper over. Tilsett vann og noen hele einerbær. La kjøttet trekke under lokk på svak varme slik at det ikke bobler i kraften. Snu kjøttet av og til. Etter ca 1 1/2 time er kjøttet ferdig.
Kontroller med steketermometer: Kjøttet er rosa ved 72 C og grått ved 76 C.
Ta steken opp og la den hvile i 10-15 minutter før den skjæres opp. Sil sjyen hvis den er klumpet, og fjern einerbærene. Ha ost i sjyen og kok opp. Rør melk og mel til jevning og jevn sausen. La sausen koke i minst 5-6 minutter. Tilsett fløte og la sausen koke noen minutter til. Tilsett mer melk eller fløte dersom den er for tykk. Smak til med salt og pepper. Server viltstek med gulrøtter og erter, rosenkål eller broccoli. Kokte poteter hører med, likeså tyttebær eller rognebærgele.
Algerisk fåregryte med broiler
Festgryte med kjøttdeig og pasta
Gryte med kalvehjerte og grønnsaker
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Gryte med svinehjerte og grønnsaker
Haregryte med ingefær og mørk sjokolade
Kalvekjøttgryte med grønne bønner
Kaningryte med hvitvinsmarinade
Lammegryte med kanel og granateple
Levergryte med kremsaus og bacon
Mexicansk kylling- og maisgryte
Mør hjortegryte med ris og paprika
Oksegryte med grønnsaker og krydder
Portugisisk kjøttstuing med løk
Sprengt oksebryst med grønnsaker
Sprengt oksebryst med pepperrotsalat
Storfegryte med calvados og estragon
Svinekjøtt med paprika og tomater
Svinekoteletter med friske erter og mandler