Flere resulteter finnes under oppskriften
1,5 kg oksemørbrad 3 store løk 1 hvitløkfedd 1 ss brunt sukker 1,3 dl kjøttkraft 50 cl stout eller Porter 2 laurbærblad salt pepper friske krydderurter 1 ss dijonsennep
Del kjøttet i 50 g store stykker og brun dem på alle sider i en panne. Ta dem til side. Finhakk hvitløk og skjær løken i tynne ringer, og stek dem blanke i pannen. Ha det i en gryte. Tilsett sukker, sennep, kjøttkraft og øl, og kok opp. Ha i kjøttstykkene, laurbærblad og en bukett med for eksempel bladpersille og timian. Krydre med salt og pepper etter smak. Kok retten i ca 2 ½ time over svak varme, eller til kjøttet er mørt. Ønsker du en litt tykkere saus, kan du bruke maisennajevner. Fjern laurbærblad og krydderbukett ved servering. Kokte poteter og rosenkål er godt tilbehør.
Algerisk fåregryte med broiler
Festgryte med kjøttdeig og pasta
Gryte med kalvehjerte og grønnsaker
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Gryte med svinehjerte og grønnsaker
Haregryte med ingefær og mørk sjokolade
Kalvekjøttgryte med grønne bønner
Kaningryte med hvitvinsmarinade
Lammegryte med kanel og granateple
Levergryte med kremsaus og bacon
Mexicansk kylling- og maisgryte
Mør hjortegryte med ris og paprika
Oksegryte med grønnsaker og krydder
Portugisisk kjøttstuing med løk
Sprengt oksebryst med grønnsaker
Sprengt oksebryst med pepperrotsalat
Storfegryte med calvados og estragon
Svinekjøtt med paprika og tomater
Svinekoteletter med friske erter og mandler