Flere resulteter finnes under oppskriften
500 g benfri bog av rådyr
3 ss smør eller margarin
salt
hvit pepper
1 ts sennep
4 dl kokende vann, eller kraft på kjøttekstrakt
2 ss lake fra sylteløk eller sylteagurk
1 ss hvetemel
1 1/2 l renset kantarell
1 1/2 dl kremfløte
1/2 dl finhakket kruspersille
Stell kjøttet. Skjær det i porsjonsstykker. Brun det i halvparten av smøret til det er blitt brunt rundt det hele. Krydre med salt, pepper og sennep.
Hell over kokende vann eller kraft. Kok sakte under lokk ca 1 time eller til kjøttet er mørt. Prøv med stekepinne.
Tilsett laken fra løk eller agurker. Lag jevning av mel og avnn og jevn sausen i gryten, kok den sammen ca 5 minutter.
Fres i mellomtiden kantarellene i resten av smøret og legg dem i gryten. Rør inn fløten. Kok opp.
Server gryten med et dryss av persille.
Server gjerne med potetmos drysset med frest rødløk. Portvingelé eller solbærgelé. Frityrstekte poteter. Rognebærgelé. Sylteagurker.
Algerisk fåregryte med broiler
Festgryte med kjøttdeig og pasta
Gryte med kalvehjerte og grønnsaker
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Gryte med svinehjerte og grønnsaker
Haregryte med ingefær og mørk sjokolade
Kalvekjøttgryte med grønne bønner
Kaningryte med hvitvinsmarinade
Lammegryte med kanel og granateple
Levergryte med kremsaus og bacon
Mexicansk kylling- og maisgryte
Mør hjortegryte med ris og paprika
Oksegryte med grønnsaker og krydder
Portugisisk kjøttstuing med løk
Sprengt oksebryst med grønnsaker
Sprengt oksebryst med pepperrotsalat
Storfegryte med calvados og estragon
Svinekjøtt med paprika og tomater
Svinekoteletter med friske erter og mandler