Flere resulteter finnes under oppskriften
1 ss brunsukker
500 g oksekjøtt, skåret i skiver
3 ts ingefær, revet
1 liten løk, revet
1 ts hvitløk, finhakket
1 ss mørk soyasaus
2 ½ ss vegetabilsk olje eller peanøttolje
3 vårløk, skåret i 3 cm stykker, delt i fire på langs
200 g babymais, avrent
80 g bambusskudd, avrent
4 chilier, 2 grønne og 2 røde uten frø, hakket
2 ss fiskesaus
1 ¼ dl vann
1 ts maismel
Knus palmesukker til et fint pulver. Skjær kjøttet i skiver og så i tynne strimler. Legg kjøttet i en bolle sammen med løk, ingefær, hvitløk, soyasaus og sukker. Bland godt, dekk til med plastfolie og la det marineres i 1 time. Snu kjøttet av og til.
Varm oljen og fres vårløk, babymais, bambusskudd og chilis i 1 ½ minutt, tas opp av pannen.
Varm opp pannen igjen til meget sterk varme, og fres hurtig kjøttet til det akkurat skifter farge.
Bland fiskesaus, vann og maismel og bland dette i pannen sammen med resten av marinaden. Rør om til det tykner.
Hell i grønnsakene og fres dette i ytterligere 1-2 minutter.
Serveres på toppen av hvit ris.
Algerisk fåregryte med broiler
Festgryte med kjøttdeig og pasta
Gryte med kalvehjerte og grønnsaker
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Gryte med svinehjerte og grønnsaker
Haregryte med ingefær og mørk sjokolade
Kalvekjøttgryte med grønne bønner
Kaningryte med hvitvinsmarinade
Lammegryte med kanel og granateple
Levergryte med kremsaus og bacon
Mexicansk kylling- og maisgryte
Mør hjortegryte med ris og paprika
Oksegryte med grønnsaker og krydder
Portugisisk kjøttstuing med løk
Sprengt oksebryst med grønnsaker
Sprengt oksebryst med pepperrotsalat
Storfegryte med calvados og estragon
Svinekjøtt med paprika og tomater
Svinekoteletter med friske erter og mandler