Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg villsvinkjøtt, fra lår eller bog 2 gulrøtter 2 stilker stilkselleri ½ fennikel ½-1 hvitløk 1 løk 1 flaske rødvin olivenolje eller smør til steking 1 ss hvetemel kalvekraft eller vann 1 laurbærblad 1 kvast timian 1 ss tomatpuré 100 g sorte oliven salt pepper
Skjær kjøttet i terninger. Rens grønnsakene og skjær dem i biter. Hakk løk og hvitløk. Ha alt i en stor bolle og hell på rødvin til det dekker. Sett bollen i kjøleskapet i to døgn. Ta opp kjøttbitene og tørk dem på kjøkkenpapir. Varm olivenolje i en gryte og brun kjøttet på alle sider. Dryss på mel og fres under omrøring litt til. Tilsett marinaden med grønnsakene. Hell på kalvekraft eller vann til det dekker kjøttet. Tilsett krydderbukett av laurbærblad og timian og tomatpuré. Kok opp og la gryten småputre i 2-3 timer. Rør om av og til, og tilsett mer væske om nødvendig. Tilsett oliven 30 minutter før gryten skal serveres. Smak til med salt og pepper. Server pasta eller poteter og brød til.
Algerisk fåregryte med broiler
Festgryte med kjøttdeig og pasta
Gryte med kalvehjerte og grønnsaker
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Gryte med svinehjerte og grønnsaker
Haregryte med ingefær og mørk sjokolade
Kalvekjøttgryte med grønne bønner
Kaningryte med hvitvinsmarinade
Lammegryte med kanel og granateple
Levergryte med kremsaus og bacon
Mexicansk kylling- og maisgryte
Mør hjortegryte med ris og paprika
Oksegryte med grønnsaker og krydder
Portugisisk kjøttstuing med løk
Sprengt oksebryst med grønnsaker
Sprengt oksebryst med pepperrotsalat
Storfegryte med calvados og estragon
Svinekjøtt med paprika og tomater
Svinekoteletter med friske erter og mandler