Flere resulteter finnes under oppskriften
1 rundstek eller flatbiff av lammelår 2 ss olivenolje 2 ts salt 2 gulrøtter i biter 150 g sellerirot i store terninger 1 fennikel i skiver 1 løk i båter 6 poteter i terninger 2 tomater, flådde 1 bunt bladpersille, hakket 4 ss frisk timian 10 hele pepperkorn 5 dl hvitvin
Surr eventuelt fileten slik at den holder fasongen under tilberedningen. Brun kjøttet i godt varm panne eller gryte. Strø på salt. Legg grønnsakene rundt steken i gryten sammen med persille, timian og hel pepper. Hell på vin og la steken trekke ca 30 minutter. Snu steken og sett inn steketermometer. La steken trekke til termometeret viser ca 65 C. La steken hvile ca 10 minutter før den skjæres opp. Server sjyen som saus. Kan eventuelt jevnes med maizenna.
Algerisk fåregryte med broiler
Festgryte med kjøttdeig og pasta
Gryte med kalvehjerte og grønnsaker
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Gryte med svinehjerte og grønnsaker
Haregryte med ingefær og mørk sjokolade
Kalvekjøttgryte med grønne bønner
Kaningryte med hvitvinsmarinade
Lammegryte med kanel og granateple
Levergryte med kremsaus og bacon
Mexicansk kylling- og maisgryte
Mør hjortegryte med ris og paprika
Oksegryte med grønnsaker og krydder
Portugisisk kjøttstuing med løk
Sprengt oksebryst med grønnsaker
Sprengt oksebryst med pepperrotsalat
Storfegryte med calvados og estragon
Svinekjøtt med paprika og tomater
Svinekoteletter med friske erter og mandler