Flere resulteter finnes under oppskriften
-Osso bucco-
4-6 skiver kalvelår, ca 2 cm tykke
2 ss hvetemel
2-3 ss smør, margarin eller olje
salt, hvit pepper
1 løk, hakket
1 stykke purre, i skiver
2 stilker stilkselleri, i skiver
eller 1-2 ss hakket sellerirot
2 gulrøtter, i strimler
2 dl hvitvin
4-6 flådde tomater, i båter
(1 hvitløkbåt, knust)
noen persillekvaster
1 laurbærblad
rosmarin
saften av 1 sitron
1-2 dl kjøttkraft eller vann
hakket persille
KOKETID: 40-50 min.
Stell kjøttskivene og vend dem i hvetemel. Brun dem i noe av fettet. Krydre.
La løk, purre, selleri og gulrøtter surre i resten av fettet og legg blandingen oppå kjøttet. Spe med vin og la retten koke en stund på svak varme.
Tilsett tomater og krydder. Spe med kjøttkraft eller vann og la retten koke til kjøttet er mørt.
Smak til med sitronsaft.
Dryss med hakket persille og server gryten med kokt ris eller spaghetti.
Algerisk fåregryte med broiler
Festgryte med kjøttdeig og pasta
Gryte med kalvehjerte og grønnsaker
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Gryte med svinehjerte og grønnsaker
Haregryte med ingefær og mørk sjokolade
Kalvekjøttgryte med grønne bønner
Kaningryte med hvitvinsmarinade
Lammegryte med kanel og granateple
Levergryte med kremsaus og bacon
Mexicansk kylling- og maisgryte
Mør hjortegryte med ris og paprika
Oksegryte med grønnsaker og krydder
Portugisisk kjøttstuing med løk
Sprengt oksebryst med grønnsaker
Sprengt oksebryst med pepperrotsalat
Storfegryte med calvados og estragon
Svinekjøtt med paprika og tomater
Svinekoteletter med friske erter og mandler