Flere resulteter finnes under oppskriften
500 g oksekjøtt, f.eks. ytrrefilet, flatbiff eller rundbiff
2 ss smør eller margarin
salt, pepper
1 løk, hakket
2 ss tomatpurè
1 ts sitronsaft
(sherry)
1-2 dl fløte eller rømme
STEKETID: 20.30 min.
Skjær kjøttet i strimler. Brun disse i smøret. Tilsett krydder. Legg løken i og la den brune med en stund. Tilsett tomatpurè, sitronsaft og eventuelt vin. Spe med fløte og la retten surre under lokk på svak varme. Smak den til.
Serveres med poteter, kokte grønnsaker eller gratinerte tomater.
Algerisk fåregryte med broiler
Festgryte med kjøttdeig og pasta
Gryte med kalvehjerte og grønnsaker
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Gryte med svinehjerte og grønnsaker
Haregryte med ingefær og mørk sjokolade
Kalvekjøttgryte med grønne bønner
Kaningryte med hvitvinsmarinade
Lammegryte med kanel og granateple
Levergryte med kremsaus og bacon
Mexicansk kylling- og maisgryte
Mør hjortegryte med ris og paprika
Oksegryte med grønnsaker og krydder
Portugisisk kjøttstuing med løk
Sprengt oksebryst med grønnsaker
Sprengt oksebryst med pepperrotsalat
Storfegryte med calvados og estragon
Svinekjøtt med paprika og tomater
Svinekoteletter med friske erter og mandler