Flere resulteter finnes under oppskriften
800 g poteter
salt
4 ss melk
2 ss smør
500 g medisterpølser
75 g fett
3 store løk i skiver
3 røde epler i skiver
Saus:
2 ss smør
3 ss mel
3 dl kraft
2 ss chutney
salt
pepper
persille til pynt
Kok potetene i saltet vann til de er møre. Hell fra vannet og damp potetene godt. Knus dem med gaffel og pisk dem godt opp med melk og smør til mosen er lett.
Prikk pølsene og brun dem under grill eller i litt fett på panne.
Smelt fettet på panne og damp løken til den er blank. Tilsett epleskiver og la dem steke med til de er møre. Hold det hele varmt.
Lag sausen. Smelt smøret og rør i melet. Spe med kraft og smak til med chutney, salt og pepper. La sausen koke til den tykner.
Legg pølser, løk og epler på fat. Hell sausen over og pynt med persille. Potetmosen serveres ved siden av
Algerisk fåregryte med broiler
Festgryte med kjøttdeig og pasta
Gryte med kalvehjerte og grønnsaker
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Gryte med svinehjerte og grønnsaker
Haregryte med ingefær og mørk sjokolade
Kalvekjøttgryte med grønne bønner
Kaningryte med hvitvinsmarinade
Lammegryte med kanel og granateple
Levergryte med kremsaus og bacon
Mexicansk kylling- og maisgryte
Mør hjortegryte med ris og paprika
Oksegryte med grønnsaker og krydder
Portugisisk kjøttstuing med løk
Sprengt oksebryst med grønnsaker
Sprengt oksebryst med pepperrotsalat
Storfegryte med calvados og estragon
Svinekjøtt med paprika og tomater
Svinekoteletter med friske erter og mandler