Flere resulteter finnes under oppskriften
3/4 kg oksekjøtt av bryst, bibringe, bog
2 ss hvetemel
1 ss salt
1 ts grovmalt pepper
fett til bruning
1/2 l buljong
4-6 gulrøtter
4-6 store poteter
1 pk dypfryste erter
Skjær kjøttet i store terninger, som vendes i en blanding av mel, salt og pepper.
Brun kjøttet i margarin, olje eller annet matfett.
Hell buljong over og la kjøttet småsurre til det er nesten mørt, ca 1 1/2 time.
Vask og rens gulrøtter og poteter. Skjær gulrøtter i lange staver, poteter i tykke skiver. La det koke med i gryten den siste halve timen.
Smak retten til og varm ertene i gryten.
Server retten fra gryten med brød til.
Algerisk fåregryte med broiler
Festgryte med kjøttdeig og pasta
Gryte med kalvehjerte og grønnsaker
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Gryte med svinehjerte og grønnsaker
Haregryte med ingefær og mørk sjokolade
Kalvekjøttgryte med grønne bønner
Kaningryte med hvitvinsmarinade
Lammegryte med kanel og granateple
Levergryte med kremsaus og bacon
Mexicansk kylling- og maisgryte
Mør hjortegryte med ris og paprika
Oksegryte med grønnsaker og krydder
Portugisisk kjøttstuing med løk
Sprengt oksebryst med grønnsaker
Sprengt oksebryst med pepperrotsalat
Storfegryte med calvados og estragon
Svinekjøtt med paprika og tomater
Svinekoteletter med friske erter og mandler