Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kylling, 1 kg.
50 g bacon, snittet
1 fedd hvitløk, hakket
150 g små løk
150 g sopp, hakket
2 ss hvetemel
1 gulrot, i skiver
1 skive rotselleri, i terninger
1 boks (400 g) tomater, hakket
ca 3 dl kyllingkraft
1/2 laurbærblad
1/2 ts timian eller rosmarin
salt
pepper
persille
Del kyllingen i åtte stykker. Brun kyllingen og bacon i en gryte. Bruk noe av det løse fettet i kyllingen til bruning. Ta opp kyllingen og baconet. Ha så hvitløk, hele småløk og sopp i gryta og la det surre til soppen mykner. Dryss melet over. Tilsett gulrot, selleri, tomater, kyllingkraft, laurbærblad, timian, salt og pepper. La det hele koke opp.
Legg kyllingstykkene og baconet i. La det hele trekke under lokk i ca 30 minutter til alt er mørt. Dryss likelig med persille over. Serveres med kokte poteter (ris), kokte grønnsaker eller salat.
Algerisk fåregryte med broiler
Festgryte med kjøttdeig og pasta
Gryte med kalvehjerte og grønnsaker
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Gryte med svinehjerte og grønnsaker
Haregryte med ingefær og mørk sjokolade
Kalvekjøttgryte med grønne bønner
Kaningryte med hvitvinsmarinade
Lammegryte med kanel og granateple
Levergryte med kremsaus og bacon
Mexicansk kylling- og maisgryte
Mør hjortegryte med ris og paprika
Oksegryte med grønnsaker og krydder
Portugisisk kjøttstuing med løk
Sprengt oksebryst med grønnsaker
Sprengt oksebryst med pepperrotsalat
Storfegryte med calvados og estragon
Svinekjøtt med paprika og tomater
Svinekoteletter med friske erter og mandler