Flere resulteter finnes under oppskriften
800 g oksekjøtt
100 g spekk
smør eller fett
6 gulrøtter
3 små løk
salt
pepper
2 nellik
1 suppekvast
1/2 l kraft
600 g aspargesbønner eller voksbønner
hakket persille.
Skjær spekket i strimler og spekk kjøttet ved hjelp av en spekknål.
Brun kjøttet på alle sider i smør eller fett.
Skjær gulrøtter og løk i skiver, og legg det i en gryte sammen med salt, pepper, nellik og suppekvast. Hell kraften over.
Legg kjøttet på toppen og legg tett lokk på gryten. La alt koke ca 1 1/2 time.
Legg bønner rundt kjøttet og la det hele koke ca. 20 minutter til.
Legg alt opp på fat og dryss med hakket persille. Sil sjyen og server den.
Algerisk fåregryte med broiler
Festgryte med kjøttdeig og pasta
Gryte med kalvehjerte og grønnsaker
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Gryte med svinehjerte og grønnsaker
Haregryte med ingefær og mørk sjokolade
Kalvekjøttgryte med grønne bønner
Kaningryte med hvitvinsmarinade
Lammegryte med kanel og granateple
Levergryte med kremsaus og bacon
Mexicansk kylling- og maisgryte
Mør hjortegryte med ris og paprika
Oksegryte med grønnsaker og krydder
Portugisisk kjøttstuing med løk
Sprengt oksebryst med grønnsaker
Sprengt oksebryst med pepperrotsalat
Storfegryte med calvados og estragon
Svinekjøtt med paprika og tomater
Svinekoteletter med friske erter og mandler