Flere resulteter finnes under oppskriften
Man kan bruke forskjellige sorter kjøtt, f.eks. lårskive eller mørbrad av okse eller kalv, eller mager svinebog, gjerne flere sorter blandet.
400 g benfritt kjøtt
2 løk, i skiver
2 ss smør eller margarin
salt, paprika
4 flådde tomater, i båter
eller 1 dl tomatpurè
1-2 dl vann eller kjøttkraft
KOKETID: 45-60 min.
Skjær kjøttet i terninger.
Brun løk og kjøtt i smør. Krydre. Tilsett tomater eller tomatpurè og spe med væsken. La retten koke under lokk på svak varme. Smak den til.
Serveres med kokte poteter, kokt ris eller spaghetti og salat.
Algerisk fåregryte med broiler
Festgryte med kjøttdeig og pasta
Gryte med kalvehjerte og grønnsaker
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Gryte med svinehjerte og grønnsaker
Haregryte med ingefær og mørk sjokolade
Kalvekjøttgryte med grønne bønner
Kaningryte med hvitvinsmarinade
Lammegryte med kanel og granateple
Levergryte med kremsaus og bacon
Mexicansk kylling- og maisgryte
Mør hjortegryte med ris og paprika
Oksegryte med grønnsaker og krydder
Portugisisk kjøttstuing med løk
Sprengt oksebryst med grønnsaker
Sprengt oksebryst med pepperrotsalat
Storfegryte med calvados og estragon
Svinekjøtt med paprika og tomater
Svinekoteletter med friske erter og mandler