Bruksanvisning
Skyll det saltede kjøttet og legg det i en stor kasserolle. Hell på kaldt vann til det dekker.
Kok opp og fjern skummet på overflaten med en hullsleiv. La kjøttet trekke på svak varme med lokket på gløtt til kjøttet er mørt, 3-4 timer. Stikk i kjøttet med en stekegaffel. Den glir lett inn i kjøttet når det er mørt.
Når kjøttet er nesten mørt, etter 2-3 timer, begynner man med grønnsakene slik at alt blir ferdig samtidig.
Legg rødbeter med skall i kokende lettsaltet vann. Legg på lokk og la dem småkoke til de er møre, 30-45 minutter.
Skrell poteter, gulrøtter og neper og skjær alt i store terninger. Skrell småløken. Rens kålen og skjær den i smale båter.
Kok opp rikelig med lettsaltet vann i en stor kasserolle. Ha i poteter og løk og kok det i 10 minutter. Tilsett gulrøtter og neper og kok opp. Legg kålen på toppen og kok videre i ca 10 minutter til alt er så vidt mørt.
La grønnsakene renne av. Skrell rødbetene og skjær dem i biter. Skyll persillen, plukk av bladene og hakk dem fint.
Ta opp kjøttet og skjær det i skiver. Legg kjøtt og grønnsaker opp på serveringsfatet og dryss på persille. Server pepperrotsaus (se egen oppskrift) og sennep til.