Flere resulteter finnes under oppskriften
750 g rensdyrkjøtt
1 ss olje
1 ss smør eller margarin
salt
pepper
3-4 dl kraft på terning
3 gulrøtter
8 små løk
1 paprika
8 poteter (mandelpotet)
1 dl finhakket kruspersille
Skjær kjøttet i mindre stykker, som til frikassé. Brun dem raskt i oljeblandet smør, la benene følge med, også under etterstekingen.
Krydre. hell over varmt vann eller kraft (terning). La kjøttet trekke under lokk ca. 30 minutter. Fjern benene når de er løsnet fra kjøttet.
Rens gulrøtter og skjær dem i lange staver. Renset løk skal ikke deles. Kjerne ut paprikaen og ta bort den hvite hinnen. Skrell potetene og skjær dem i jevne båter.
Bland alle grønnsakene samt potetene i gryten, spe med mer vann om nødvendig. Kok videre til grønnsakene er møre. Dryss over med persille.
Server rett fra gryten i halvdype tallerkener, og ta med rikelig av den gode kraften.
Som tilbehør anbefales råkostsalat av reven rødbete, hodekål og selleri i sitrondressing.
Algerisk fåregryte med broiler
Festgryte med kjøttdeig og pasta
Gryte med kalvehjerte og grønnsaker
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Gryte med svinehjerte og grønnsaker
Haregryte med ingefær og mørk sjokolade
Kalvekjøttgryte med grønne bønner
Kaningryte med hvitvinsmarinade
Lammegryte med kanel og granateple
Levergryte med kremsaus og bacon
Mexicansk kylling- og maisgryte
Mør hjortegryte med ris og paprika
Oksegryte med grønnsaker og krydder
Portugisisk kjøttstuing med løk
Sprengt oksebryst med grønnsaker
Sprengt oksebryst med pepperrotsalat
Storfegryte med calvados og estragon
Svinekjøtt med paprika og tomater
Svinekoteletter med friske erter og mandler