Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg benfri hjortestek
2 ss rapsolje
4 hvitløkfedd
1 grønn paprika
1 laurbærblad
1 1/2 dl rødvin
1 1/2 dl buljong
3-4 kyllinglever eller 1 stk hjortelever
1/2 ts grovmalt pepper
2 krm salt
1 fersk chili
Renskjær kjøttet og skjær det i grytebiter.
Varm opp oljen i en gryte og fres hvitløkfeddene. Ta dem ut. Brun kjøttet.
Strimle paprikaen og legg den i gryten sammen med laurbærblad og vin. La kjøttet putre i vinen til nesten alt er kokt inn. Spe med buljongen og fortsett kokingen under lokk ca 20 minutter.
Stek leveren. Hakk eller mos den og bland i pressede hvitløkfedd, pepper, salt og finstrimlet chili uten kjerner.
Rør leverblandingen i gryten og kok sammen. Kjenn på kjøttet om det er mørt, kok ytterligere en stund hvis ikke.
Server gryten med kokte eller bakte poteter, salat og brød. En rødvin passer godt til.
Algerisk fåregryte med broiler
Festgryte med kjøttdeig og pasta
Gryte med kalvehjerte og grønnsaker
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Gryte med svinehjerte og grønnsaker
Haregryte med ingefær og mørk sjokolade
Kalvekjøttgryte med grønne bønner
Kaningryte med hvitvinsmarinade
Lammegryte med kanel og granateple
Levergryte med kremsaus og bacon
Mexicansk kylling- og maisgryte
Mør hjortegryte med ris og paprika
Oksegryte med grønnsaker og krydder
Portugisisk kjøttstuing med løk
Sprengt oksebryst med grønnsaker
Sprengt oksebryst med pepperrotsalat
Storfegryte med calvados og estragon
Svinekjøtt med paprika og tomater
Svinekoteletter med friske erter og mandler