Flere resulteter finnes under oppskriften
600 g mellommørbrad uten ben
2 ss smør eller margarin
2 ss hvetemel
1 løk
4 dl kraft
2 ss tomatpuré
2 ts salt
1 ts chilipepper
1 fedd knust hvitløk
1/2 ts merian
1 rød paprika
2 tomater
kruspersille
Safranris:
4 dl vann eller tynn kraft
1/2 ts salt
1/2 g safran (støtt)
2 dl langkornet ris
Skjær kjøttet i terninger eller strimler og brun det i 2/3 av smøret. Legg kjøttet over i en gryte og dryss på hvetemel.
Hakk løk og fres den i pannen sammen med resten av smøret. Hell den i gryten og kok ut pannen med litt av kraften. Hell den og resten av kraften i gryten, tilsett tomatpuré, salt, chilipepper, hvitløk og merian. La kjøttet putre under lokk ca 40 minutter.
Kok opp vann eller kraft til risen. Tilsett salt og safran, og hell krydderkraften i risen. Kok inn væsken under lokk, over svak varme ca 20 minutter.
Rens og skjær opp paprika og tomater og legg dem i kjøttgryten.
Vend risen inn i retten like før servering. Dryss hakket persille over.
Algerisk fåregryte med broiler
Festgryte med kjøttdeig og pasta
Gryte med kalvehjerte og grønnsaker
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Gryte med svinehjerte og grønnsaker
Haregryte med ingefær og mørk sjokolade
Kalvekjøttgryte med grønne bønner
Kaningryte med hvitvinsmarinade
Lammegryte med kanel og granateple
Levergryte med kremsaus og bacon
Mexicansk kylling- og maisgryte
Mør hjortegryte med ris og paprika
Oksegryte med grønnsaker og krydder
Portugisisk kjøttstuing med løk
Sprengt oksebryst med grønnsaker
Sprengt oksebryst med pepperrotsalat
Storfegryte med calvados og estragon
Svinekjøtt med paprika og tomater
Svinekoteletter med friske erter og mandler