Flere resulteter finnes under oppskriften
400 g kyllingbryst
2 gule løk
2 pressede hvitløkfedd
2 røde paprika
½ liten squash
150 g sjampinjonger
2 ss matolje
salt
nymalt pepper
1 ts revet frisk ingefær
Saus:
2 dl sterk chilisaus
2 dl eddik
1 ss sukker
1 dl vann
soya til smaksetting
noen dråper tabasco
Skjær kyllingkjøttet i strimler. Skrell løken og skjær den i skiver. Skjær paprikaene i strimler, og squash og sjampinjonger i skiver.
Varm opp oljen i en stor teflonbelagt gryte eller traktørpanne, og stek kjøttet under omrøring i noen minutter. Strø salt og pepper over. Tilsett grønnsakene, ingefær og hvitløk, og la alt frese i et par minutter.
Bland ingrediensene til sausen. Hell den over ingrediensene i gryten. La alt koke 10-12 minutter eller til kjøttet er gjennomkokt. Smak til med soya og noen dråper tabasco.
Server med kokt ris, grønn salat, agurk i staver og tomatskiver som motvekt mot det sterke.
Algerisk fåregryte med broiler
Festgryte med kjøttdeig og pasta
Gryte med kalvehjerte og grønnsaker
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Gryte med svinehjerte og grønnsaker
Haregryte med ingefær og mørk sjokolade
Kalvekjøttgryte med grønne bønner
Kaningryte med hvitvinsmarinade
Lammegryte med kanel og granateple
Levergryte med kremsaus og bacon
Mexicansk kylling- og maisgryte
Mør hjortegryte med ris og paprika
Oksegryte med grønnsaker og krydder
Portugisisk kjøttstuing med løk
Sprengt oksebryst med grønnsaker
Sprengt oksebryst med pepperrotsalat
Storfegryte med calvados og estragon
Svinekjøtt med paprika og tomater
Svinekoteletter med friske erter og mandler