Flere resulteter finnes under oppskriften
1 ½ kg renskåret oksekjøtt
4 skiver spekk
100 g smør
5 dl god rødvin
1 glass konjakk
4 tomater
4 løk
4 hvitløkfedd
3 gulrøtter
1 kvist timian
2 laurbærblad
2 salvieblad, evt 1 ts tørket salvie
4 enerbær
1 liten bit sitronskall
salt
5 hele pepperkorn
Lag marinaden av rødvinen, konjakken, to skrelte og delte løk, to hvitløkfedd og to gulrøtter skåret i skiver. Krydre den med salt og et par hele pepperkorn, samt enerbær og sitronskall. Ha dessuten i 1 laurbærblad og timiankvisten, gjerne sammenbundet, slik at de er lettere å fjerne senere.
Skjær kjøttet i porsjonsstykker og legg det i marinaden. La det stå under lokk i minst 8 timer.
Ta kjøttet opp og press det forsiktig tørt. Smelt smøret i en tykkbunnet kasserolle og brun kjøttstykkene på alle sider. Ta dem opp og dekk bunnen av kasserollen med spekkskivene. Legg kjøttstykkene oppi igjen, hell marinaden over, tilsett tomatene som er flådd, skåret i båter og kjernene fjernet. Legg også de to siste hvitløkfeddene, ett laurbærblad, salviebladene, resten av gulrøttene i skiver og de to siste løkene. Sett lokk på og la blandingen stå og surre på svak varme i ca 2 timer..
Smak eventuelt til med salt og pepper. Fjern timian og laurbærblad samt spekkskiver og server retten rykende varm.
Algerisk fåregryte med broiler
Festgryte med kjøttdeig og pasta
Gryte med kalvehjerte og grønnsaker
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Gryte med svinehjerte og grønnsaker
Haregryte med ingefær og mørk sjokolade
Kalvekjøttgryte med grønne bønner
Kaningryte med hvitvinsmarinade
Lammegryte med kanel og granateple
Levergryte med kremsaus og bacon
Mexicansk kylling- og maisgryte
Mør hjortegryte med ris og paprika
Oksegryte med grønnsaker og krydder
Portugisisk kjøttstuing med løk
Sprengt oksebryst med grønnsaker
Sprengt oksebryst med pepperrotsalat
Storfegryte med calvados og estragon
Svinekjøtt med paprika og tomater
Svinekoteletter med friske erter og mandler