Flere resulteter finnes under oppskriften
2 svinemørbrader
2 hvitløkfedd
5 tomater
1 løk
ca 1 dl oliven på glass (fylt med mandler)
150 g sjampinjong
4 poteter
1 dl olivenolje
1 dl hvitvin
1 dl kraft
1 ss hvetemel
salt
pepper
Trim mørbradene fint og skjær dem i skiver på 1 cm tykkelse. Vend disse i varm olje i en gryte og ta dem deretter opp.
Skrell og hakk løken og stek den gyllen og klar i oljen i gryten. Tilsett finhakket hvitløk og tomatene og legg mørbradene i gryten. Legg på lokket og la innholdet stå og putre 5-8 minutter.
Dryss så melet i og spe først med hvitvin, deretter med buljong. La innholdet komme på kok og tilsett deretter oliven og poteter skåret i terninger. Krydre med pepper, eventuelt også med salt (oliven avgir som kjent saltsmak). La retten putre videre i 20 minutter, og tilsett så soppen.
Server den når soppen er ferdig, ca 5-6 minutter.
Algerisk fåregryte med broiler
Festgryte med kjøttdeig og pasta
Gryte med kalvehjerte og grønnsaker
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Gryte med svinehjerte og grønnsaker
Haregryte med ingefær og mørk sjokolade
Kalvekjøttgryte med grønne bønner
Kaningryte med hvitvinsmarinade
Lammegryte med kanel og granateple
Levergryte med kremsaus og bacon
Mexicansk kylling- og maisgryte
Mør hjortegryte med ris og paprika
Oksegryte med grønnsaker og krydder
Portugisisk kjøttstuing med løk
Sprengt oksebryst med grønnsaker
Sprengt oksebryst med pepperrotsalat
Storfegryte med calvados og estragon
Svinekjøtt med paprika og tomater
Svinekoteletter med friske erter og mandler