Flere resulteter finnes under oppskriften
1/2 kg okse- eller kukjøtt uten ben, bankekjøtt eller bog, i terninger
100 g løk, hakket
50 g smør eller margarin
4-5 dl kokende vann
1 kg rå poteter, i terninger
salt, pepper
KOKETID: ca. 1 time
Brun først løk og kjøtt i smør. Ha det i en kasserolle, hell på vann så det dekker kjøttet og kok det under lokk 1/2-3/4 time til kjøttet er nesten mørt.
Potetterningene kan brunes lett i smør på pannen før de has oppi kjøttgryten, men man kan også ha potetene rett i gryten når kjøttet er nesten er ferdig kokt. Spe med mer vann. Lapskausen må ikke bli grøtet. Smak til med salt og pepper.
Algerisk fåregryte med broiler
Festgryte med kjøttdeig og pasta
Gryte med kalvehjerte og grønnsaker
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Gryte med svinehjerte og grønnsaker
Haregryte med ingefær og mørk sjokolade
Kalvekjøttgryte med grønne bønner
Kaningryte med hvitvinsmarinade
Lammegryte med kanel og granateple
Levergryte med kremsaus og bacon
Mexicansk kylling- og maisgryte
Mør hjortegryte med ris og paprika
Oksegryte med grønnsaker og krydder
Portugisisk kjøttstuing med løk
Sprengt oksebryst med grønnsaker
Sprengt oksebryst med pepperrotsalat
Storfegryte med calvados og estragon
Svinekjøtt med paprika og tomater
Svinekoteletter med friske erter og mandler