Flere resulteter finnes under oppskriften
1 løk i tynne skiver
5-6 vårløk eller 1 purre
1,5 kg magert lammekjøtt fra lår eller bog
4 ss olje
9 dl varm buljong eller vann
1 kinakål i grove strimler
4 ss hakket frisk dill
salt
Avgolemonosaus:
3 egg
saft av 2 sitroner
agurkskiver til pynt
Tørk kjøttstykkene med kjøkkenpapir. Fres løken i oljen til den er blank og myk. Øk varmen og stek kjøttet 10-15 minutter, snu og vend det ofte. Tilsett buljong eller vann og litt salt. Legg på lokk og kok på svak varme til kjøttet er mørt, ca 45-60 minutter.
Ha i kinakål og 3 ss dill og bland forsiktig. Legg på lokk og la gryten trekke i 15 minutter. Ta den av platen.
Pisk sammen egg og sitronsaft og pisk i litt av den varme kraften fra kjøttgryten.
Ta kasserollen av platen og tilsett eggblandingen i en tynn stråle mens du rister på gryten. Vend forsiktig sammen. Varm forsiktig opp i 3-4 minutter mens du rister på gryten så kjøttet dekkes av et tynt lag saus. Gryten må ikke koke, da skiller sausen seg.
Algerisk fåregryte med broiler
Festgryte med kjøttdeig og pasta
Gryte med kalvehjerte og grønnsaker
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Gryte med svinehjerte og grønnsaker
Haregryte med ingefær og mørk sjokolade
Kalvekjøttgryte med grønne bønner
Kaningryte med hvitvinsmarinade
Lammegryte med kanel og granateple
Levergryte med kremsaus og bacon
Mexicansk kylling- og maisgryte
Mør hjortegryte med ris og paprika
Oksegryte med grønnsaker og krydder
Portugisisk kjøttstuing med løk
Sprengt oksebryst med grønnsaker
Sprengt oksebryst med pepperrotsalat
Storfegryte med calvados og estragon
Svinekjøtt med paprika og tomater
Svinekoteletter med friske erter og mandler