Flere resulteter finnes under oppskriften
1 stor oksehale
1 dl hvetemel
3 ts salt
1 ts pepper
4 ss olje
4 store løk
4 store gulrøtter
4 stilker stangselleri eller 1/2 sellerirot
1/2 flaske rødvin
2 laurbærblad
200 g friske sjampinjonger
1 bunt persille
Be slakteren om å dele oksehalen i leddene.
Vend stykkene i en blanding av mel, salt og pepper. Brun dem sammen med store stykker løk.
Legg stykker av renset gulrot og selleri i gryten.
Hell rødvin i gryten og legg laurbærblad på toppen. La retten surre til kjøttet er mørt, ca 3-4 timer.
Ta laurbærbladene opp og la rensede sjampinjonger surre med de siste 5 minuttene.
Dryss rikelig klippet persille over retten før servering.
Serveres rykende varmt med kokte poteter eller potetstappe.
Algerisk fåregryte med broiler
Festgryte med kjøttdeig og pasta
Gryte med kalvehjerte og grønnsaker
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Gryte med svinehjerte og grønnsaker
Haregryte med ingefær og mørk sjokolade
Kalvekjøttgryte med grønne bønner
Kaningryte med hvitvinsmarinade
Lammegryte med kanel og granateple
Levergryte med kremsaus og bacon
Mexicansk kylling- og maisgryte
Mør hjortegryte med ris og paprika
Oksegryte med grønnsaker og krydder
Portugisisk kjøttstuing med løk
Sprengt oksebryst med grønnsaker
Sprengt oksebryst med pepperrotsalat
Storfegryte med calvados og estragon
Svinekjøtt med paprika og tomater
Svinekoteletter med friske erter og mandler