Flere resulteter finnes under oppskriften
1 1/2 kg lammekjøtt med ben eller 700 g benfritt
1 1/2 ss margarin eller smør
1 1/2 ts salt
1 krm grovmalt svart pepper
2 ss tomatpuré
1 ts timian
1 ts oregano
2 hvitløksfedd
1 boks tomater, 400 g
200 g slangeagurk
Skjær kjøttet i mindre biter. Brun halvparten om gangen i en stekepanne, legg det over i en gryte. Legg også i eventuelle ben. Tilsett salt, pepper, tomatpuré, halvparten av urtekrydder, presset hvitløk og laken fra boksetomatene. Kok under lokk på svak varme i 30-40 minutter til kjøttet er nesten mørt.
Skjær slangeagurken i store terninger. Legg dem og tomatene i gryten og kok ca 5 minutter til. Tilsett resten av urtekrydderne og hvitløken, smak til.
Server med kokte poteter eller ris og gjerne en grønn salat.
Algerisk fåregryte med broiler
Festgryte med kjøttdeig og pasta
Gryte med kalvehjerte og grønnsaker
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Gryte med svinehjerte og grønnsaker
Haregryte med ingefær og mørk sjokolade
Kalvekjøttgryte med grønne bønner
Kaningryte med hvitvinsmarinade
Lammegryte med kanel og granateple
Levergryte med kremsaus og bacon
Mexicansk kylling- og maisgryte
Mør hjortegryte med ris og paprika
Oksegryte med grønnsaker og krydder
Portugisisk kjøttstuing med løk
Sprengt oksebryst med grønnsaker
Sprengt oksebryst med pepperrotsalat
Storfegryte med calvados og estragon
Svinekjøtt med paprika og tomater
Svinekoteletter med friske erter og mandler