Flere resulteter finnes under oppskriften
500 g benfritt storfekjøtt
200 g benfritt svinekjøtt
2 ss smør eller margarin
1 ts salt
pepper
2 ss hvetemel
4 dl rødvin
1 dl kraft eller vann
1 laurbærblad
2 ss tomatpuré
1 knust hvitløkfedd
2 løk
10-15 småløk
200 g ferske sjampinjonger
100 g bacon
Skjær kjøttet i sukkerbit-store terninger. Brun dem litt i smør, i små porsjoner og ha over i gryte. Tilsett salt, pepper og hvetemel. Rør det godt sammen slik at kjøttet trekker melet til seg. Spe med rødvin og kraft eller vann. Tilsett laurbærblad, tomatpuré, hvitløk og de store løkene som er skåret i båter.
La gryten trekke ca 1 time under lokk. Brun imens de skrelte småløkene. Brun også de hele sjampinjongene. La løk og sopp trekke med i ca 30 minutter. Legg til slutt på strimler av sprøstekt bacon.
Server pariserloff ved siden av.
Algerisk fåregryte med broiler
Festgryte med kjøttdeig og pasta
Gryte med kalvehjerte og grønnsaker
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Gryte med svinehjerte og grønnsaker
Haregryte med ingefær og mørk sjokolade
Kalvekjøttgryte med grønne bønner
Kaningryte med hvitvinsmarinade
Lammegryte med kanel og granateple
Levergryte med kremsaus og bacon
Mexicansk kylling- og maisgryte
Mør hjortegryte med ris og paprika
Oksegryte med grønnsaker og krydder
Portugisisk kjøttstuing med løk
Sprengt oksebryst med grønnsaker
Sprengt oksebryst med pepperrotsalat
Storfegryte med calvados og estragon
Svinekjøtt med paprika og tomater
Svinekoteletter med friske erter og mandler