Flere resulteter finnes under oppskriften
100 g bacon
600-700 g benfritt dyrestek av bog eller bryst
2 løk
hvetemel
salt
pepper
2 ss margarin eller olje
2 dl buljong
1 1/2 dl rødvin
3 gulrøtter
4 poteter
250 g kantareller eller annen sopp
1 dl rømme
Rist baconterninger i eget fett, og tilsett margarin eller olje.
Skjær kjøttet i store terninger som vendes i mel, salt og pepper. Brun dem.
Hell buljong og rødvin over og la retten surre under lokk til kjøttet er så vidt mørt.
Tilsett skiver av gulrøtter og poteter.
La renset sopp og rømme koke med de siste minuttene av en total koketid på ca 45 min.
Smak retten til med krydder om nødvendig.
Algerisk fåregryte med broiler
Festgryte med kjøttdeig og pasta
Gryte med kalvehjerte og grønnsaker
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Gryte med svinehjerte og grønnsaker
Haregryte med ingefær og mørk sjokolade
Kalvekjøttgryte med grønne bønner
Kaningryte med hvitvinsmarinade
Lammegryte med kanel og granateple
Levergryte med kremsaus og bacon
Mexicansk kylling- og maisgryte
Mør hjortegryte med ris og paprika
Oksegryte med grønnsaker og krydder
Portugisisk kjøttstuing med løk
Sprengt oksebryst med grønnsaker
Sprengt oksebryst med pepperrotsalat
Storfegryte med calvados og estragon
Svinekjøtt med paprika og tomater
Svinekoteletter med friske erter og mandler